Camerabeveiliging

Veilig zijn en je veilig voelen zijn twee van de belangrijkste aspecten van het dagelijks leven. Zeker in eigen huis of op de zaak is veiligheid van groot belang, zowel voor jezelf als voor anderen en enige goederen die rondliggen. Een manier om deze veiligheid te voelen en te creëren is door middel van camerabeveiliging. Zo blijven inbrekers verder van huis en blijft alles en iedereen ongedeerd.

Waar op letten?

Camera beveiliging is te gebruiken voor zowel binnen als buiten en voor zakelijk als particuliere benodigdheden. Er zijn vele verschillende soorten camerabeveiliging, die allen weer andere snufjes hebben. Welke is dan het beste?

Het belangrijkste is om een camera te hebben die details herkenbaar maakt. Als het beeld niet duidelijk toont wie of wat er te zien is, dan heeft het hebben van camerabeveiliging weinig nut. Natuurlijk zullen inbrekers en andere ongewensten al afschikken wanneer zij een camera zien, maar er zullen mensen zijn die er niet van terug deinzen. Dan is het wel zo fijn om te weten wie di zijn. Om een duidelijk beeld te krijgen, is het belangrijk dat de beeldchip van goede kwaliteit is, dat de lens goed is afgesteld en dat de camera een hoge resolutie heeft. Digitale camera’s kunnen ongeveer zes keer scherper zien dan analoge camera’s.

Bij verschillende beveiligingscamera’s verschillen de manieren waarop de beelden terug bekeken kunnen worden. Een IP camera kan bijvoorbeeld via de mobiele telefoon bekeken worden, terwijl andere beelden alleen op de computer getoond kunnen worden. Er zijn draadloze camera’s, infrarode camera’s die haarschep is het donker kunnen zien, verborgen camera’s goed in gebruik voor winkelpanden, camera’s specifiek gemaakt voor binnen- of voor buitengebruik en HD beveiligingscamera’s, om maar een paar verschillende types te noemen. Daarnaast bestaan er ook nog dome camera’s, waarbij de lens in allerlei verschillende richtingen kan draaien. Deze wordt nog wat verder uitgelicht.

Hikvision

Zoals al gezegd, kunnen de lenzen van dome camera’s allerlei kanten op draaien. Een ander voordeel van deze camera is dat de stevige behuizing goed bestand is tegen vandalisme. Dit is de reden dat de camera vaak wordt gezien in winkelpanden. Zowel voor binnen als voor buiten kan de camera van gebruik zijn. Een Hikvision dome camera is verkrijgbaar in een brede range van lenzen en resoluties, met haarscherp beeld. De IR-LED’s zorgen ervoor dat het 24/7 duidelijk beeld te leveren valt en het kan eenvoudig worden aangesloten op een netwerk. Het is misschien niet de meeste stijlvolle manier van camerabeveiliging, maar veilig houdt het de omgeving zeker.