Je eigen winkel: een veilige zaak

Ontwikkelingen

Ik hoopte dit natuurlijk al sinds ik het bedrijfje begon en veel mensen duimden met mij mee, maar het lijkt nu toch echt werkelijkheid te worden: mijn eigen bedrijfje groeit echt als een tierelier. Waar ik eerst af en toe klanten had, zit ik nu bijna al mijn werkdagen volgeboekt en moet ik soms zelfs klanten afzeggen of verplaatsen omdat ik niet genoeg tijd heb. Ik heb natuurlijk de kapperszaak, maar om ook bruidskapsels en –visagie erbij te gaan doen was  echt een gouden zet. En nu het allemaal zo professioneel aan het worden is, werd het wat mij betreft ook tijd voor een eigen werkruimte aan huis. Hiervoor ging ik langs de mensen omdat ik geen eigen plek had, maar dat kost meer tijd en een eigen werkplek is ook fijner omdat ik dan niet met materiaal aan het slepen ben. We waren natuurlijk al op zoek naar een nieuw en groter huis, maar nu kwam daar officieel een extra criteria bij: Er moest ruimte zijn voor mijn eigen bedrijfje!

Zaak aan huis

Na even zoeken vonden we een prachtig huis niet ver van de onze waar een garage in zat die omgebouwd was tot een eigen winkeltje. Deze voormalige eigenaar wou ook liever haar zaak in huis hebben in plaats van een eigen pand te moeten huren, waardoor al het voorwerk in feite al gedaan was. Mijn kapperszaak zou hier perfect in passen! Na een korte periode van onderhandelingen kregen we het huis en kon ik beginnen met het inrichten van mijn eigen droomzaak. Nog een voordeel van eigenaar zijn: je kan het helemaal naar eigen smaak inrichten! Onderhand is het zo goed als af (nog een paar kleine puntjes op de i), maar gebruik ik hem al behoorlijk. Zo een drie dagen in de week zitten er wel mensen in mijn kapperszaak voor een prachtig nieuw kapsel of een mooie laag make-up.

Veiligheid

Anderzijds betekent een officiële zaak wel dat al mijn spullen nu op één plek staan. En aangezien ik best dure materialen gebruik, voelt dat toch niet altijd even fijn. In een drukke winkelstraat is er als het pand gesloten is toch iets meer sociale controle dan in de woonwijk waar iedereen slaapt, vrees ik. Voor mijn eigen gemoedsrust heb ik daarom een Beveiligsingscamera geplaatst. Deze Bewakingscamera werkt makkelijk en handig en geeft mij toch het gevoel dat mijn zaak goed beveiligd is. En omdat de zaak aan het huis zit, hebben we het huis meteen op dezelfde manier beveiligd. Echt een aanrader!