Een mistgenerator is beter dan een beveiligingscamera

Een mistgenerator is misschien een machine waar je nog niet vaker van gehoord hebt. In mijn blog op Beveiligingscameraonline.nl vertel ik altijd alles over de beste manieren van beveiligen met een camera. Vandaag ga ik een uitstekende toevoeging op de je huidige beveiliging behandelen. Het gaat namelijk om een mistgenerator. Deze machine zorgt niet alleen voor beveiliging, maar zorgt ook voor een barrière. Iedereen die zijn of haar huis perfect wil beveiligen, moet eigenlijk een mistgenerator in huis nemen. Ik vertel je er graag meer over.

Mistgenerator of beveiligingscamera?

Het antwoord op deze vraag is vrij simpel. Een mistgenerator kan je namelijk gebruiken in combinatie met een beveiligingscamera of een andere beveiligingssysteem. Het grote voordeel aan een mistgenerator is dat deze je spullen ook echt daadwerkelijk beschermd. Op het moment dat je huidige alarmsysteem afgaat wordt de mistgenerator ook geactiveerd, die jij aan elkaar hebt aangesloten. Op dat moment spuit de machine een enorme hoeveelheid mist de ruimte in. Het ongewenste bezoek wat op dat moment in je huis staat zal schrikken, terugdeinzen en kan in de mist echt helemaal niets meer zien. De enige weg die hij kent, namelijk de terugweg, is de route die hij zal volgen. Het is dus een uiterst efficiënte manier van beveiligen.

Is het schadelijk voor mijn spullen?

Nee, een mistgenerator is op geen enkele manier schadelijk. De mist die wordt uitgespoten is gewoon een simpele waterdamp met enkele veilige stoffen toegevoegd. Dit is goedgekeurd door de Europese Unie. Je hoeft je dus absoluut geen zorgen te maken over de hond die op de bank zit. Ook blijven je spullen volledig in dezelfde staat. Er is zelfs geen schoonmaakwerk nodig, want de mist verdampt vanzelf weer na ongeveer 5 minuten. Stonden er nog etensresten op tafel? Ook dat is geen enkel probleem.

Welke voordelen zijn er nog meer?

Een mistgenerator is erg compact. Dit zorgt ervoor dat je erg eenvoudig het apparaat los kan koppelen en kan meenemen naar een andere locatie. Dit is een groot voordeel ten opzichte van normale beveiligingssystemen, want deze zijn vaak ingebouwd in een huis. Als je dus gaat verhuizen neem je de machine eenvoudig mee naar de nieuwe locatie. De mist blijft ongeveer 5 minuten hangen, daarmee geef je de inbreker te weinig tijd om te wachten en jijzelf misschien genoeg tijd om hulp in te schakelen. Er zijn toch alleen maar voordelen te benoemen?