Dit zijn de zwakke plekken van je woning

Zonder dat woningbezitters dit altijd in de gaten hebben, komen er verschillende zwakken plekken voor in hun beveiliging. Denk bijvoorbeeld aan de ramen in de buurt van een plat dak! Het is voor inbrekers heel eenvoudig om op zo’n plat dak te komen. Ze kunnen een ladder uit je tuin gebruiken, ze kunnen via een afvalcontainer omhoog proberen te klimmen, enzovoorts. Vervolgens is het openbreken van een raam een fluitje van een cent, bij een slechte beveiliging! Het is slechts een voorbeeld van een zwak punt in de beveiliging van veel woningen. Wij spraken een beveiligingsexpert, die ons hier meer over kon vertellen. Op welke manier kunnen woningbezitters de beveiliging van hun woning verbeteren?

Sloten op deuren zijn vaak nog zeer zwak

Reeds werd al beschreven dat ramen in de buurt van een plat dak of een regenpijp van goede sloten moeten worden voorzien. Er zijn echter verschillende andere plekken, waar inbrekers relatief makkelijk binnen kunnen komen. Denk bijvoorbeeld ook aan de voor- of achterdeur. Vaak hebben huishoudens dergelijke deuren beveiligd met relatief oude sloten. Moderne inbraakmethodes maken het voor inbrekers een kinderspel om zo’n verouderd slot open te breken. Het kan dan ook verstandig zijn om deze sloten eens in de zoveel jaar te laten vervangen voor een modernere variant.

Camera’s rond je woning hangen tegen inbrekers

Ook al zou je de achterdeur van een goed slot voorzien, het blijft vaak nog steeds een zwak punt. Inbrekers kunnen hier in alle rust hun gang gaan, zonder dat zij worden opgemerkt door voorbijgangers of buren. Het is dan ook belangrijk, om te voorkomen dat inbrekers bij je achterdeur kunnen komen. Dit doe je bijvoorbeeld door camera’s aan de gevel van je woning te hangen. De camera’s schrikken inbrekers af, omdat het de pakkans vergroot! Iets wat zij vanzelfsprekend willen voorkomen.