Is een infrarood camera geschikt voor mij?

Een infrarood camera is een beveiligingscamera die gebruikt maakt van infrarood licht. Aan de lampjes die om de lens heen zitten kan je zien wanneer een beveiligingscamera een infrarood camera is. Hierdoor beschikt de camera over een groter formaat dan de reguliere beveiligingscamera’s. De camera kan met behulp van infrarood licht goed in het donker filmen. De sterkte van en het aantal infrarood leds bepaald de afstand die de camera in het donker kan filmen.

Hoe werkt een infrarood camera?

Een infrarood camera is dus een beveiligingscamera die gebruik maakt van infrarood licht. Infrarood licht is niet met het blote oog zichtbaar. Een infrarood beveiligingscamera maakt gebruik van het feit dat alles en iedereen warmte uitstraalt. Deze warmte die uitgestraald wordt, gaat in de vorm van elektromagnetische golven. De infrarood camera neemt het infrarode deel van deze golven waar. Doordat de infrarood camera alles waar kan nemen dat meer dan 0 graden warm is, is het een beveiligingscamera die het voor dieven zowel overdag als ’s nachts lastig maakt om ongezien binnen te komen. Wil jij jouw huis dus ook ’s nachts voorzien van een goede camerabewaking, dan biedt een infrarood camera de beste oplossing.

Er bestaan verschillende soorten infrarood camera’s. Sommige camera’s beschikken over een aparte infrarood led. Deze wordt naast het camerasysteem geplaatst. Dit helpt de camera om nog betere beelden te schieten. Deze techniek wordt EXIR genoemd. Deze camera’s kunnen in sommige gevallen tot wel 40% betere lichtomstandigheden zorgen.

Een infrarood camera plaatsen

Een zeer belangrijk punt bij infrarood camera’s de locatie waar je hem wil bevestigen. Omdat het infrarood licht wordt weerkaatst door glas, is het niet mogelijk om de camera’s te plaatsen achter glas. Wanneer je dit wel doet dan zal de camera alleen een wit beeld weergeven. Het is dus verstandig om de camera over een vrije plek te plaatsen zonder al te veel voorwerpen er voor.

Alternatieve voor de infrarood camera

Een infrarood camera is over het algemeen de beste vorm van camerabeveiliging wanneer het donker is. Het gebruik van LED verlichting biedt een ander alternatief voor de infrarood camera. Dit zal de camera echter veel beter zichtbaar maken. LED verlichting zou de mogelijke binnendringer kunnen afschrikken. Een camera met infrarood valt minder goed op en kan ondertussen wel de gewenste beelden schieten. Vraag jezelf dus eerst goed af waar jouw voorkeur ligt, voordat je overgaat op een infrarood camera.